Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pagaidām nav saņēmusi no Rīgas mēra Nila Ušakova (S) pieprasītos skaidrojumus par SIA "Rīgas satiksme" un domes darbu, pastāstīja ministrijas pārstāve Agnese Vārpiņa.

Arī pats Ušakovs sacīja, ka ministrijai visus paskaidrojumus iesniegs likumā noteiktajā kārtībā – līdz 28. marta darba dienas beigām.

Kā norādīja Vārpiņa, atbildes var tikt iesniegtas arī ar pasta starpniecību, kas nozīmē, ka paskaidrojumus ministrija varētu saņemt nākamnedēļ.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu "Rīgas satiksmes" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam jāsniedz paskaidrojumi.

Paskaidrojumu sniegšanai Ušakovam tika dota nedēļa laika un pēdējais termiņš ir 28. marts.

Ministrijā skaidro, ka tās pārstāvji ir iepazinušies ar Rīgas domes, tās Finanšu un administrācijas lietu komitejas un Satiksmes un transporta lietu komitejas sēžu protokoliem, sākot ar 2017. gada pavasara beigām, kā arī SIA "Rīgas satiksme" (RS) kapitāla daļu turētāja pieņemtajiem lēmumiem un domes pieņemtajiem lēmumiem par RS, sākot ar 2017. gada pavasara beigām, un RS dokumentiem.

Izvērtējot atbildes, dokumentus, iesniegumus un sūdzības, ko ministrija ir saņēmusi saistībā ar domes priekšsēdētāja rīcību domes darbības laikā pēc 2017. gada pavasara beigās notikušajām pašvaldību vēlēšanām, ministrija, veicot juridisko pārbaudi, ir fiksējusi iespējamus pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!