Rīgas mērs Nils Ušakovs atzīst, ka kļūdījies attiecībā uz nu jau bijušo Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāju Vitāliju Reinbahu, skaidrojot to kā kļūdu kadru politikā.

Jau ziņots, ka saistībā ar plašajiem Rīgas maģistrālo ielu remontdarbiem pirmdien Rīgas mērs lēma no amata Reinbahu atstādināt, norādot, ka vēlāk tiks lemts arī par viņa atlaišanu.

Rīgas pašvaldības vadītājs otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda, ka "vienmēr esot gatavs atzīt kļūdas". "Ja runājam par Vitāliju Reinbahu, tā bija mana kļūda," sacīja Ušakovs. Pirmdien pieņemtais lēmums ir veids kā šo kļūdu labot. Viņš skaidroja, ka Rīgas domes Satiksmes departaments neesot bijis gatavs apjomīgajiem ceļu remontdarbiem un diemžēl neesot bijis savos uzdevumu augstumos.

Vienlaikus viņš solīja, ka līdz jaunā mācību gada sākumam, proti, 1. septembrim Brīvības iela tikšot pabeigta pilnībā, bet Lāčplēša ielā līdz tam nepabeigti būšot tikai divi kvartāli. Ušakovs uzsvēra, ka būvniekiem par Barona ielu samaksāts neesot, un tā ir laba motivācija būvkompānijai darbus pabeigt kvalitatīvi.

Runājot par tālāko Satiksmes departamenta un tā vadības nākotni, Rīgas mērs neizslēdza arī citu departamenta darbinieku atlaišanu. "Nevaru izslēgt, ka vēl dažiem cilvēkiem nāksies meklēt darbu citur," sacīja Ušakovs. Savukārt attiecībā uz departamenta vadību Ušakovs sacīja, ka pēc būvniecības sezonas beigām tiks lemts, vai atstāt esošo pienākumu izpildītāju vai sludināt konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!