Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs iesaka neatteikties no "Rīdzinieku kartēm", jo Rīgas dome (RD) šogad plāno nākt klajā ar piedāvājumiem to īpašniekiem.

Ušakovs intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" uzsvēra, ka RD nebija vēlme motivēt cilvēkus fiktīvi deklarēties Rīgā, ja cilvēks tur reāli nedzīvo.

"Pirmkārt, nedrīkst aizmirst, ka visiem ir svarīgi pildīt likuma normas. Mums nebija vēlmes motivēt cilvēkus fiktīvi deklarēties Rīgā, piemēram, ja cilvēks reāli šeit nedzīvo. Aptuveni 100 tūkstoši cilvēku, kas reāli dzīvo Rīgā, bija deklarēti citā pašvaldībā. Mūsu galvenais uzdevums bija šos cilvēkus pārliecināt deklarēties Rīgā, un zināma daļa no tiem to arī ir izdarījusi. Attiecīgi viņi ir izpildījuši likuma prasību par deklarēto dzīvesvietu norādot reālo adresi. Otrkārt, šogad plānojam nākt klajā ar piedāvājumiem rīdziniekiem, tāpēc neieteiktu nevienam atteikties no "Rīdzinieku kartēm","sacīja Ušakovs.

Vienlaikus gan viņš pagaidām neatklāja, kādi varētu būt šie piedāvājumi. "Pēc laiciņa par to pastāstīsim," viņš teica.

Galvaspilsētā deklarētie iedzīvotāji pērn tika aicināti pieteikties "Rīdzinieku kartēm", jo, pamatojoties uz tām, galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem bija plānotas atlaides sabiedriskajā transportā.

Iepriekš bija paredzēts, ka no 2014.gada marta galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem par sabiedriskā transporta izmantošanu būs jāmaksā 60 eiro centu, bet nedeklarētajiem - 1,2 eiro, tomēr 60 centu braukšanas maksa pērn saglabāta visiem iedzīvotājiem. 

Savukārt no šā gada 1.februāra par Rīgas sabiedriskā transporta izmantošanu jāmaksā 1,15 eiro gan deklarētajiem, gan nedeklarētajiem galvaspilsētas iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!