Foto: LETA

Saistībā ar instalāciju Stūra mājas pagalmā, kur pie krusta piesista uzvalkā tērpta lelle, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) savā sociālā tīkla "Facebook" profilā ierakstījis ironisku komentāru.

"Par instalāciju ar krustā piesisto Putinu. Ko tās autori kopā ar visu Kultūras ministriju darīs, kad viņš pie mums pašā Rīgas centrā trešajā dienā augšāmcelsies?" vaicā Ušakovs.

"Atkārtošu zināšanai: izstāde notiek ēkā, par kuru atbild Kultūras ministrija. Viņi neko nesaskaņo ar pašvaldību, jo izstāde norisinās ēkas pagalmā, nevis uz ielas. Tāda ir likumdošana, dome nevar iejaukties," secina Rīgas mērs.

"Skatoties uz šo izstādi, saproti, ka Rīgā kaut kur vēl var nopirkt spaisu," komentē galvaspilsētas mērs.


Kā ziņots, Stūra mājas pagalmā izveidotā instalācija, kurā pie krusta piesista lelle, šovakar tika novākta, tomēr mākslinieki apgalvo, ka šī lelle var atgādināt jebkuru cilvēku, tostarp kāds tajā var saskatīt arī līdzību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Kā sacīja izstādes "Disidents" organizatori, "tā ir lelle, kas kādam atgādina Putinu, bet tā varētu atgādināt jebkuru cilvēku". "Mākslā ir tā, ka mēs neiebakstām ar pirkstu, bet dodam vīziju," skaidroja izstādes organizatoru pārstāvis Raivis Maksis Malnacs.

Viņš arī norādīja, ka izstādes veidotāju mērķis nav bijusi naida kurināšana vai konkrēta cilvēka piesišana krustā.

Tikmēr Krievijas vēstniecība Latvijā saistībā ar minēto instalāciju jau nosūtījusi notu Ārlietu ministrijai un norādījusi, ka sagaida oficiālu atbildi saistībā ar šo situāciju, liecina vēstniecības paziņojums "Facebook.com" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!