Foto: Edijs Pālens
Jaungada naktī Rīgas centrā notikušas vērienīgas svinības, kurās piedalījies rekordliels skaits rīdzinieku un pilsētas viesu, vērtē Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), informē mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Jaungada naktī Rīgas centrā gadumiju sagaidīja pēdējā laika lielākais cilvēku skaits. Brīvības laukumā visi varēja baudīt televīzijas tiešraidi, izrotātus parkus un ielas, kā arī animācijas priekšnesumu uz Latvijas Nacionālās Operas ēkas fasādes, atzīmē Kononova.

Visu nakti svinību gaitu uzraudzīja pašvaldības policijas darbinieki, savukārt pēc pusnakts tika organizēta pilsētas sakopšana.

"Esmu pateicīgs rīdziniekiem, kuri kopīgi baudīja ziemas priekus un gadumiju sagaidīja pilsētā. Ceru, ka Rīgas domei izdevās radīt svētku sajūtu un sagādāt visiem prieku šajos svētkos," pauž domes priekšsēdētājs.

Jaungada apsveikuma runā Ušakovs atzīst, ka Latvijas iedzīvotāji pārspēj jebkuras Eiropas valsts ļaudis. Viņš norādīja, ka "mums ir bijusi bagāta pieredze, esam piedzīvojuši gan skaistus brīžus, gan arī pamatīgas nepatikšanas".

Tāpēc viņš ir pārliecināts, ka cilvēki ir spējīgi gan izdomāt apzīmējumus notikumiem, gan novērtēt tos. "Pateicoties jūsu darbam, pacietībai un gudrībai mums ir izdevies pārdzīvot daudzas likstas. Un pārvarēsim arī šo ne pārāk vieglo periodu," ir pārliecināts Ušakovs.

Viņš Rīgas un Latvijas iedzīvotājiem novēlēja, lai piepildās viss svarīgākais - lai ir laba veselība, lai bērni aug stipri un gudri, lai mājās valda labklājība un mīlestība, lai ir jaunas iespējas un vienkārši labs garastāvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!