Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pirms nedēļas Drošības policijā (DP) interesējies par iespējamajiem apdraudējumiem, kas varētu būt saistīti ar pasākumiem Leģionāru piemiņas dienā 16.martā, un iekšlietu ministre Linda Mūrniece šo interesi uztvērusi kā politisko spiedienu uz drošības iestādi, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Pirms nedēļas Rīgas mērs devies pie DP priekšnieka Jāņa Reinika, lai, kā Ušakovs norādīja raidījumam, saprastu, "vai kaut kas ir iespējams, teiksim kaut kas draud drošībai var tikai neilgu laiku pirms tā pasākuma, kad ir zināmi visi iespējamie aspekti".

Iekšlietu ministre uzskata, ka šādi mērs izdarījis spiedienu uz drošības iestādēm. "Droši vien Ušakova kungs varētu teikt, ka viņš formāli interesējās par kārtību Rīgā, bet es kā politiķis uztveru to kā politisku spiedienu pret Drošības policiju, lai panāktu sev vēlamu rezultātu," raidījumam paudusi Mūrniece.

Savukārt Ušakovs norādījis, ka "jūs pārvērtējat Rīgas domes spējas izdarīt spiedienu uz Drošības policiju". "Tas ir... Tas būtu grūti – spiest uz Drošības policiju," raidījumam sacījis mērs.

Uz raidījuma jautājumu, vai RD varētu aizliegt pasākumus Leģionāru dienā, Rīgas mērs atbildējis, ka "drošības iestādes izdarīs savu darbu, pēc tam Rīgas dome savas kompetences ietvaros rūpējoties par rīdziniekiem izdarīs savu".

Drošības policija raidījumam apstiprinājusi, ka Ušakovs iestādi apmeklējis, bet plašāk par sarunu nestāsta. "Nekā Personīga" esot zināms, ka DP nav informācijas, ka 16.martā draudētu nemieri.

16.martā "Daugavas vanagi" piedalīsies dievkalpojumā un Rīgas domē pieteikuši gājienu uz Brīvības pieminekli. Bet tur viņus sagaidīs protestētāji antifašista Genādija Kotova biedri, informē raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!