Foto: LETA
Nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, kas notiks 2013.gadā, "Saskaņas centrs" (SC) varētu startēt blokā ar Rīgas partiju, ko Andris Ameriks gatavojas dibināt nākamgad, piektdien SC pašvaldību deputātu konferencē teica SC līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Jau trīs gadus SC un Amerika pārstāvētās partijas LPP/LC deputāti strādā Rīgas domes koalīcijā un, kā apgalvoja Ušakovs, galvaspilsētas koalīcijā "nav savstarpēju kašķu".

Kā jau ziņots, 1.decembrī kongresa delegāti, kas bija pulcējušies Mazajā ģildē, nolēma izbeigt Šlesera reformu partijas LPP/LC darbību.

Tiek prognozēts, ka likvidētās LPP/LC vietā, kura 11.Saeimas vēlēšanās nespēja pārvarēt 5% barjeru, tiks veidotas vairākas reģionālās partijas, vicemērs Ameriks, cerot palikt pie varas galvaspilsētā, iecerējis dibināt Rīgas partiju.

"Rīga ir pārāk liela pilsēta, lai tajā būtu tikai viena partija - Rīgas partija," intervijā aģentūrai LETA teica SC valdes loceklis, Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs. Viņš pagaidām neņēmās prognozēt tās izredzes. "Dzīvosim, redzēsim," teica Dolgopolovs.

Dolgopolovs arī pastāstīja, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām Ainārs Šlesers nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamajās Rīgas domes vēlēšanās viņa vadītā LPP/LC startēs vienotā sarakstā ar SC. Šāda iecere tikusi apspriesta, bet sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valde to noraidījusi. Šlesera centieni apvienot ap sevi visus un visu "Saskaņai" nelikās perspektīvi. "Politikā ne vienmēr viens plus viens ir divi, reizēm var būt desmit, reizēm - nulle, kā tas sanāca "Par labu Latviju" gadījumā. Šīs apvienības iekšējās pretrunas un ideoloģiskā dažādība noveda pie tā, ka viņi faktiski iznīcināja viens otru.

Atbildot uz SC pašvaldību deputātu jautājumiem, Ušakovs norādīja, ka 2013.gada pašvaldību vēlēšanās SC lielākajā daļā novadu startēs ar savu sarakstu, bet pašvaldībās, kurās "saskaņiešiem" jau izveidojusies laba sadarbība, ar kādu citu partiju, varētu tikt veidoti priekšvēlēšanu bloki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!