Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas viņa birojā un dzīvesvietā neplāno atkāpties no amata, žurnālistiem pauda Ušakovs.

Ušakovs teica, ka "viņa sirdsapziņa ir tīra". Komentējot iespēju atkāpties no amata, Ušakovs norādīja, ka jebkuram politiķim šāds variants ir jāpieļauj, "taču dotajā brīdī ir ārkārtīgi svarīgi nodrošināt pašvaldības funkcionēšanu," piebilda mērs.

Kad no vicemēra amata pērn decembrī pēc KNAB veiktajām kratīšanām viņa dzīvesvietā atkāpās Andris Ameriks (GKR), Ušakovs to nodēvēja par "vīrišķīgu rīcību".

Ušakovs pastāstīja, ka pagaidām neplāno rīkoties līdzīgi, taču ar kolēģiem, tostarp Ameriku, izrunās turpmāko rīcību.

Komentējot opozīcijas sākto parakstu vākšanu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā deputāti skatītu jautājumu par Nila atlaišanu, mērs teica, ka būtu pārsteigts, ja opozīcija šādi nerīkotos. Viņš arīdzan sola ievērot likumā atrunāto kārtību šādas sēdes sasaukšanai.

Mēram nav informācija, ka kratīšana būtu notikusi vēl pie kādas Rīgas domes amatpersonas.

Vēstīts, ka KNAB trešdien, 30. janvārī, kriminālprocesa ietvaros veica neatliekamas procesuālas darbības, taču atteicās sniegt atsevišķus komentārus. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka kratīšana veikta gan mēra birojā Rīgas domē, gan viņa dzīvesvietā.

Ušakovs žurnālistiem apstiprināja, ka KNAB viņa dzīvesvietā veicis procesuālas darbības, bet nekādas apsūdzības viņam uzrādītas nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!