Foto: LETA

Eiropas Parlamenta deputāts un bijušais ilggadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") nekandidēs gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, TV3 rīta ziņu raidījumā "900 sekundes" paziņoja pats politiķis.

Viņš norādīja, ka partijas valde jau ir apstiprinājusi kandidātu sarakstu gaidāmajās pašvaldības vēlēšanās – tajā ietilps gan pieredzējuši politiķi, gan arī politikā mazāk pieredzējušas personas. "Mans vārds 29. augustā Rīgas vēlēšanās neparādīsies," piebilda Ušakovs.

"Mēs varam spekulēt, ka, iespējams, partijas "Saskaņa" pašreizējās pozīcijas ir mazliet vājākas nekā iepriekš. Ja mēs katru reizi mēģināsim situāciju, kad mums ir vājākas pozīcijas, risināt ar manu dalību vēlēšanās, tad iespējamais pagaidu vājums var kļūt par pastāvīgu," skaidroja eiroparlamentārietis.

Raksturojot "Saskaņas" izvirzīto līderi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās Konstantīnu Čekušinu, eiroparlamentārietis norādīja, ka viņa lielākais plus ir politiskas pieredzes neesamība.

"To, ka mūsu oponenti cenšas proponēt, ka, izvirzot jaunu cilvēku, speciālistu, kam tai skaitā rūp viņa bērnu nākotne un arī izglītības kvalitāte, un to pasniegt, ka tas neatbilst latviešu vēlētāju interesēm, tās ir spekulācijas," pauda Ušakovs.

Vienlaikus politiķis atzina, ka patlaban ir grūti prognozēt turpmākās attiecības ar bijušo koalīcijas partneri "Gods kalpot Rīgai".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks sestdien, 29. augustā. Partijām kandidātu saraksti Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām būs jāiesniedz no 14. jūlija līdz 20. jūlijam.

Partijas "Saskaņa" līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs krievu skolu aizstāvis Čekušins. Viņu kā vēlēšanu saraksta pirmo numuru virzīja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!