Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) netic, ka partija "Vienotība" un Nacionālā apvienība (NA) spēs izveidot kopīgu sarakstu startam pašvaldību vēlēšanās Rīgā, to viņš pirmdien apliecināja LTV raidījumā "Rīta Panorāma".

Vērtējot koalīcijas partiju startu pašvaldību vēlēšanās, Ušakovs norādīja, ka apvienoties varētu maksimums divas partijas – "Vienotība" un NA. Vienlaikus viņš atzina, ka šādai iespējai netic.

"Savstarpējais komunikācijas stils liecina, ka viņi saplēsīsies pusstundas laikā, spriežot, kurš sarakstā būs pirmais, kurš – otrais," teica Ušakovs.

Viņš izvairīgi vērtēja partiju apvienošanās ietekmi uz partijas "Saskaņa" pozīcijām Rīgas domē, norādot, ka visu izlems vēlētāji.

Jau vēstīts, ka partijas "Vienotība" valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - ZZS un VL-TB/LNNK - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017. gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Partijas pārstāvji norāda, ka, trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu "jaunai pārvaldībai" Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!