Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) sociālajos tīklos izvietojis karikatūru par PSRS laikā radītajiem zaudējumiem Latvijai ar mērķi likt politiķiem beigt izmantot vēsturi problēmu un neizdarības attaisnošanai, taču sacīja, ka otrreiz vēstījumu tomēr censtos pasniegt citādākā veidā.

Jau vēstīts, ka Ušakovs pagājušajā nedēļā sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis attēlu, kurā riteņbraucējs pats savam velosipēdam sabojā riteni, taču par gūto traumu pieprasa kompensāciju 185 miljardu eiro apmērā no Krievijas. Sabiedrībā publicētais attēls raisījis dusmas un neizpratni, jo tādu pašu summu par PSRS laikā nodarītajiem zaudējumiem Latvijas ekonomikai iepriekš aprēķinājusi arī PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija.

Ušakovs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka Latvijas politiķiem jābeidz runāt par vēsturi un to izmantot, lai attaisnotu savu neizdarību jautājumos, kas skar mūsdienas. Kā piemēru Rīgas mērs minēja bankas "Citadele" pārdošanu vai ekonomisko krīzi valstī.

Vienlaikus Rīgas domes vadītājs pauda nožēlu, ka karikatūra cilvēkus aizvainojusi, un šobrīd savu ideju pasniegtu citādāk. "Pasniegšanas veids sanāca tāds kā ir," rezumēja Rīgas domes priekšsēdētājs, piemetinot, ka uzskata, ka viņam raidītie pārmetumi tomēr neesot pamatoti.

Runājot par neveiksmīgo pasniegšanas veidu, Ušakovs gan skaidroja, ka visai bieži viņa teiktais vai izdarītais tiekot traktēts dažādi, bet viņa sieva viņam jau esot aizrādījusi, ka viņam nevajadzētu runāt par vēstures jautājumiem, jo viņš "ir un paliks krievs". Taču pats mērs intervijā atzina, ka arī turpmāk klusēt negrasās. "Varbūt esmu stūrgalvīgs, varbūt neesmu vēl pietiekami nobriedis, strādājot politikā, bet es turpināšanu teikt to, ko uzskatu par pareizu," tā Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!