Foto: LETA

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps uzvarējis sīvā konkurencē, tāpēc ir "nepatīkami vērot" Latvijas labējos politiķus, kuri kritizē ASV vēlētājus par viņu izvēli, pauž valdības opozīcijas partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs.

Politiķis uzskata, ka ASV prezidenta vēlēšanu rezultāti parāda to, ka Tramps labāk spējis izprast "vienkāršo cilvēku problēmas", bet demokrātijā uzvarētāju nosaka tauta.

"Tāpēc īpaši nepatīkami ir vērot mūsu labējos politiķus un viņiem līdzi jūtošos "intelektuāļus", kuri kritizē vēlētājus par viņu izvēli. Šoreiz amerikāņu. Ceru, ka viņu jaunajam ASV prezidentam veltītie apvainojumi un muļķīgā, nepamatotā augstprātība nesabojās mūsu attiecības ar ASV," pauž Ušakovs.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!