Foto: DELFI
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pārliecināts, ka namu apsaimniekošanas uzņēmuma vadītāja aizturēšana aizdomās par dokumentu viltošanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, liecina par pārmaiņu nepieciešamību namu apsaimniekošanas sistēmā.

Ušakova pārstāve Anna Kononova portālam “Delfi” sacīja, mērs notikušo amatpersonas aizturēšanu uzskata par apliecinājumu tam, ka šī apsaimniekošanas sistēma nestrādā efektīvi, un ir tā jāpilnveido, jāpadara caurskatāmu, dinamisku un efektīvu, lai nevarētu notikt nelikumības.

Mērs pārliecināts, ka apsaimniekotājiem jāstrādā efektīvi, jāsniedz iedzīvotājiem labi pakalpojumu, un jāpanāk, lai rēķini par to būtu adekvāti, iespējams, tie ir jāsamazina.

Pašlaik Rīgas pašvaldībai ir 15 namu apsaimniekošanas uzņēmumi, un domes vadība uzskata, ka šis skaitlis ir par lielu Rīgas pilsētai, tāpēc nepieciešama namu pārvalžu reorganizācija, taču pirms to uzsākts būs nepieciešamos šo iestāžu funkciju audits, lai pieņemtu lēmumu, kāds apsaimniekošanas modelis būs efektīvākais.

Kononova arī informēja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pagaidām nav oficiāli paziņojis domes vadībai par amatpersonas aizturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!