Foto: LETA
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien Latvijas proklamēšanas 93.gadadienai veltītajā Rīgas domes svinīgajā sēdē deputātus informēja par šogad pašvaldībā paveikto.

Galvaspilsētas mērs sacīja, ka, neskatoties uz sarežģītajiem ekonomiskajiem apstākļiem, arī šogad Rīgas dome pieturējās pie sasaukuma sākumā noteiktajām prioritātēm, novirzot līdzekļus rīdzinieku sociālajam atbalstam, ieguldījumiem izglītības infrastruktūrā, kultūras objektos, mājokļu būvniecībā un pilsētas reklamēšanā.

"2008.gadā Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi bija vairāk nekā 600 miljonu latu, bet 2011.gadā tie plānoti tikai 430 miljonu latu apjomā. Taču mēs veiksmīgi strādājām, lai sasniegtu izvirzītos mērķus," uzsvēra Ušakovs.

Viņš informēja par sociālo jomu Rīgā, izglītības infrastruktūras remontu programmu, investīcijām kultūras un medicīnas objektos, par pašvaldības administratīvo izdevumu samazināšanu un darba efektivitātes paaugstināšanu, norādīja uz "Rīgas satiksmes" aktivitātēm, Dienvidu tilta būvniecības otro kārtu, tika teikti arī "daži labi vārdi par mūsu policistiem", par tūrisma apjomu pieaugumu, Līgo svētku svinībām 11.novembra krastmalā un Rīgas 810.gadadienas svinībām.

Rīgas mērs arī aicināja visus apmeklēt gaismas festivālu "Staro Rīga".

Runas nobeigumā Ušakovs pateicās Rīgas domes darbiniekiem un rīdziniekiem.

"Šodien mēs vel tiksimies Krastmalā, vērojot Rīgas domes sagādāto salūtu, bet pagaidām apsveicu jūs mūsu valsts dzimšanas dienā," uzsvēra Rīgas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!