Foto: LETA / Pubilcitātes foto / Valdis Semjonovs / F64
Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos sodījusi auto markas "Volkswagen" oficiālos dīlerus un importētājus, tikmēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) asi kritizē valsts kontroli. Pieminot 1991. gada barikāžu laika notikumus, portāls "Delfi" piedāvā atskatīties uz vēsturiskām liecībām, savukārt Latvijā šobrīd izsludināta gripas epidēmija. "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos otrdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Ušakovs Valsts kontrolei pārmet nekompetenci un 'Rīgas satiksmes' nomelnošanu

Foto: LETA
Valsts kontroliere
Elita Krūmiņa
, komentējot situāciju par Rīgas sabiedrisko transportu un nespējot nosaukt nevienu konkrētu skaitli vai faktu, kas norādītu uz jebkāda veida pārkāpumiem uzņēmumā, populistiski un nekompetenti izplata maldinošus un uzņēmumu nomelnojušus paziņojumus, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs
Nils Ušakovs
(S).

Lasīt vairāk

Konkurences uzraugi ar 7,6 miljoniem eiro soda 'Volkswagen' tirgotāju karteli

Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos sodījusi auto markas "Volkswagen" oficiālos dīlerus un importētājus, piemērojot 7,6 miljonu eiro naudas sodu, otrdien žurnālistus informēja KP. Savukārt viens no sodītajiem uzņēmumiem "Moller" portālu "Delfi" informēja, ka tas pārsūdzēs KP lēmumu, jo uzņēmumi ir rīkojušies tikai klientu interesēs.

Lasīt vairāk

Foto: Barikāžu laiks - simboli un nepublicēti attēli

Foto: Roberts Kaniņš
Pieminot 1991. gada barikāžu laika notikumus, portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un 1991. gada barikāžu muzeju, piedāvā atskatīties uz vēsturiskām liecībām, uzzinot ko vairāk par vienu no barikāžu laika simboliem - pārnēsājamo radio uztvērēju
VEF
, kā arī aplūkojot vēl nepublicētus barikāžu laika attēlus.

Lasīt vairāk

Gripas epidēmijas laikā par ģimenes ārsta vizīti jāmaksā tikai pacienta iemaksa

Foto: Shutterstock
Nacionālais veselības dienests atgādina,
ka gripas epidēmijas laikā no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksātas ģimenes ārstu mājas vizītes pie gripas slimniekiem. Šiem pacientiem par vizīti jāmaksā tikai valstī noteiktā pacienta iemaksa – 2,85 eiro. Maksājuma nosacījums attiecas uz visiem ģimenes ārstiem un dežūrārstiem, kuri ir līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu un sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Lasīt vairāk

Pētījums: 2015. gadā Eiropu sagaida 'politiskas zemestrīces'

Foto: AFP/Scanpix
2015. gadā
Eiropa
var saskarties ar politiskiem satricinājumiem, populistu partijas var gūt uzvaras vēlēšanās, bet tradicionālās vairākuma partijas spiestas iet iepriekš neiedomājamās aliansēs, liecina raidsabiedrības BBC pasūtītais "Economist Inteligence Unit" (EIU) pētījums.

Lasīt vairāk

Čempions Vavrinka un Džokovičs pārliecinoši sāk 'Australian Open'

Foto: AFP/Scanpix
Austrālijas atklāto tenisa čempionātu otrdien pārliecinoši sāka pērnā
gada čempions Stens Vavrinka un galvenais favorīts
Novāks Džokovičs
.

Lasīt vairāk

ASV naftas gigants 'Schlumberger' par 1,7 miljardiem dolāru iegādājas Krievijas enerģētikas kompānijas akcijas

Foto: Reuters/Scanpix
Neskatoties uz rietumvalstu noteiktajām sankcijām pret Kremli, ASV naftas ieguves tehnoloģiju pakalpojumu kompānija "Schlumberger Ltd" iegādājusies 46,65% Krievijas lielākās naftas lauku ieguves kompānijas "Eurasia Drilling" akcijas, liecina "Bloomberg" informācija.

Lasīt vairāk

Jemenā 'Houthi' ielenkuši premjera Bahaha rezidenci

Šiītu kaujinieku grupējuma "Houthi" nemiernieki pirmdienas vēlā vakarā ielenkuši premjerministra Haleda Bahaha rezidenci
Jemenas
galvaspilsētā Sanā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Doņeckas lidostā turpinās sīvas kaujas, 'kiborgi' noturot pozīcijas

Doņeckas
lidostā un tās apkārtnē notiek sīvas kaujas,
Ukrainas
karavīri turpina aizsargāt savas pozīcijas jaunajā terminālī, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) štābu, vēsta aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

Labiem katoļiem nav jāvairojas kā trusīšiem, paziņo pāvests

Pāvests
Francisks
, preses konferencē atbildot uz žurnālistu jautājumiem, aizstāvējis Katoļu baznīcas līdz šim pret kontracepcijas līdzekļiem paustos uzskatus, norādot, ka ticīgajiem nav nepieciešams vairoties kā trusīšiem. Viņaprāt, tie ir aizvietojami ar vienkāršu ģimenes plānošanu.

Lasīt vairāk

'Shelby' versijā 'Ford Mustang GT' attīsta 700 ZS

Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Shelby American" izstrādājusi jaunā "
Ford
Mustang GT" modifikāciju "Shelby", kas jaudīgākajā pārveidojumu versijā attīsta 700 zirgspēku.

Lasīt vairāk

Kontrpropagandā ar Krieviju ES zaudētu, uzskata Kažociņš

Foto: LETA
Eiropas Savienība
(ES) kontrpropagandā ar Krieviju zaudētu, uzskata atvaļinātais brigādes ģenerālis un bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs
Jānis Kažociņš
.

Lasīt vairāk

Krievija turpmāk ignorēs starptautisko kredītreitingu vērtējumus

Foto: AFP/Scanpix
Krievijas centrālā banka turpmāk vairs neizmantos pasaulē zināmāko kredītreitingu aģentūru "Fitch", "Moody's" un "Standard & Poor" vērtējumus, kas sniegti pēc 2014.gada 1.marta, vēsta Krievijas valsts finansētais medijs "Russia Today" (RT).

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!