Foto: LETA



Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti partijai "Saskaņa" būs svarīga viela pārdomām, sacīja partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Politiķis atzina, ka tā būs viela pārdomām viņam kā partijas priekšsēdētājam, gan arī visiem citiem politiskā spēka biedriem. Ušakovs jau tagad redz lietas, "kas bija izdarītas nepareizi", par ko arī runāšot ar saviem kolēģiem. "Noteikti būs lietas, ko vajadzēs mainīt," piebilda politiskā spēka līderis.

Viņš pagaidām bija izvairīgs komentāros par konkrētām izmaiņām, jo tās vispirms jāpārrunā ar partijas biedriem.

Ušakovs atzina, ka būtu labāk, ja "Saskaņu" EP pārstāvētu divi vai trīs cilvēki, vienlaikus paužot gandarījumu, ka no "Saskaņas" ievēlēts žurnālists Andrejs Mamikins. "Tas ir ceļš, kādu tālāk ies "Saskaņa", proti, jauni un aktīvi cilvēki, kas nāks pie mums," uzsvēra politiķis.

Viņš arī piebilda, ka vēlēšanu rezultāti ir signāls, ka nevienam partijas vecbiedram, pateicoties agrākiem nopelniem, nav garantēta iespēja tikt ievēlētam vai pārvēlētam vēlēšanās. "Iekšējā konkurence būs ļoti sīva," pauda partijas priekšsēdētājs, uzsverot, ka politiskajā spēkā parādīsies arvien jaunie cilvēki.

"Saskaņas" līderis uzsvēra, ka partijai nav izdevies pārliecināt savus vēlētājus, ka arī EP vēlēšanas ir svarīgas un nepieciešams iet balsot. Un, pateicoties tam, ka "Saskaņas" vēlētāji uz vēlēšanām neatnāca, šādus labus rezultātus guvusi "Vienotība" un arī Latvijas Krievu savienība, kas tikusi pie viena mandāta EP.

Par to, ka "Saskaņas" vēlētāji būs aktīvi Saeimas vēlēšanās, Ušakovs īpaši nešaubās. Jo līdz šim tieši Saeimas un pašvaldības vēlēšanās šī politiskā spēka vēlētāji esot bijuši ļoti aktīvi.

Kā ziņots, EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi "Vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Kā liecina CVK apkopotie vēlēšanu rezultāti, par "Vienotību" nobalsojuši 46,19% vēlētāju, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 14,25%, par "Saskaņu" - 13,04%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 8,26%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 6,38%.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!