Foto: LETA

Pēc aizvadītā valodas referenduma apvienība "Saskaņas centrs" (SC) patlaban ir saliedētāka nekā jebkad un arī atbalsts sabiedrībā SC ir ļoti augsts, šādu uzskatu pauda SC līderis Rīgas mērs Nils Ušakovs, noliedzot runas par iespējamo šī politiskā spēka šķelšanos.

Runājot par iespējām iekļūt koalīcijā, Ušakovs konkrētas atbildes pagaidām gan nesniedz. "Mēs strādāsim un darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai aizstāvētu vēlētāju intereses. Vai tas būs valdības koalīcijas sastāvā, vai arī, strādājot pašvaldībās - atklāts jautājums," izteicās politiķis.

Pēc viņa domām, iespējamie jaunie krievu politiskie spēki SC lielu konkurenci neradīs un arī partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" iespējamā atdzimšana bīstama neliekas. "Mēs esam ļoti labā formā un nebaidāmies no konkurences," pauda Ušakovs.

Pagaidām par iespējamām SC akcijām un iniciatīvām politiskā spēka līderis plaši nevēlas izteikties, vien norādot, ka "skatīsies pēc situācijas".

Tāpat Ušakovs atturas vērtēt iespējamo situāciju, ja Andra Amerika jaunais politiskais spēks "Gods kalpot Rīgai!" neiekļūtu nākamajā Rīgas domē un SC varētu būt grūtības ar varas saglabāšanu galvaspilsētā.

"Mēs Rīgā strādājam, realizējot sasaukuma sākumā nospraustās prioritātes: sociālās atbalsts, izglītība, drošība. Nākamajās vēlēšanās visu izlems vēlētāji," pauda SC līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!