Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās jāpiedalās, lai nepieļautu ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, jo zaudētājs no tām būšot Latvija, publikācijā laikrakstā “Vesti” norāda Rīgas mērs un "Saskaņas centra" (SC) līderis Nils Ušakovs.

Viņš atzīmē, ka ir būtiski piedalīties EP vēlēšanās, lai arī daudziem Latvijas iedzīvotājiem Eiropas likumdevējs šķiet tāls, nesvarīgs un nevajadzīgs.

Viņš norāda, ka Latvijai līdzsvarotas un pragmatiskas Eiropas Savienības un Krievijas attiecības ir izdzīvošanas jautājums. Ja EP vēlēšanās uzvarēs spēki, kas ir "par" sankcijām, tad Latvijā gaidāma jauna dziļa krīze.

"Rīgas osta, dzelzceļš, pārtikas produktu eksports, tūrisms, bankas - visas šīs Latvijas tautsaimniecības nozares ir atkarīgas no ekonomiskajām attiecībām ar Krieviju," norāda Ušakovs.

Viņa skatījumā, vēlēšanas atstās būtisku iespaidu uz galvaspilsētu un, vai nu ekonomika turpinās attīstīties, vai arī attiecības ar Krieviju tiks sarautas un tad gaidāms treiciens pilsētas budžetam un sociālajām programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!