Foto: LETA

No "Saskaņas centra"/"Gods kalpot Rīgai" galvaspilsētas pašvaldībā ievēlētais SC līderis Nils Ušakovs sola nepiedalīties nākamajās Saiemas vēlēšanās, bet gan turpināt darbu Rīgas domē, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" paudis Ušakovs.

"Es neplānoju piedalīties Saeimas vēlēšanās ne tiešā veidā, ne netieši kā SC premjera kandidāts," laikrakstam uzsvēris Ušakovs, atzīstot, ka "58% vēlētāju atbalsts ir ļoti skaidrs pienākums un atbildība nostrādāt nākamos četrus gadus pašvaldībā".

Viņš norādījis, ka visi lēmumi par SC startu nākamajās Saeimas vēlēšanās tiks pieņemti šovasar. "Apsēdīsimies ar Jāni Urbanoviču un padomāsim, ko un kā tālāk darīt. Jo izaicinājumi ir lieli," sacījis Rīgas mērs.
Viņš arī prognozējis, ka nākamajā parlamenta sasaukumā iekļūs pavisam citi politiskie spēki nekā šobrīd, "skaidrs, ka reformistu tur nebūs, kādā formā "Vienotība" piedalīsies vēlēšanās, arī nav zināms".

"Būs vismaz viens jauns politisks spēks, ja ne divi. Kas būs pēc nākamā gada oktobra, nav iespējams precīzi prognozēt. Bet tas nenozīmē, ka mūsu vienīgais variants šobrīd, kā iekļūt varā, ir izpatikt "Vienotībai". [..]Mums vienmēr ir bijis apzināts pretnostatījums "Vienotības" politikai – gan Rīgā, gan valstī. Mēs negribam nevienu ne par ko pārliecināt. Skatīsimies, kas tiks ievēlēts, un tad arī redzēsim, vai jaunā valdība varēs normāli strādāt ar pašvaldībām vai tikai mēģināt piečakarēt viens otru," paudis Ušakovs.

Jau vēstīts, ka SC/GKR Rīgā pašvaldību vēlēšanās ieguva 58% vēlētāju atbalstu (39 no 60 deput`tau vietām), par nacionālo apvienību nobalsojuši 17,86% vēlētāju, nodrošinot šim politiskajam spēkam 12 vietas domē, bet par "Vienotību" nobalsojuši 14,13% rīdzinieku, deputātu krēslos ievēlot deviņus pārstāvjus.

Deviņas partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!