Foto: F64

Satversmes tiesa (ST) ar savu lēmumu neapturēt referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai ir vadījusies pēc likuma un ir atzīstama kā tiesiskuma paraugs, komentējot tiesas lēmumu, sacīja apvienības "Saskaņas centrs" (SC) līderis Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Satversmes tiesa vēlreiz pierādīja, ka tā vadās tikai un vienīgi no likuma un ir tiesiskuma paraugs," teica Ušakovs.

Uz jautājumu, vai SC līdz 18.februārim plāno vairot komunikāciju ar sabiedrību saistībā ar referendumu, Ušakovs atildēja, ka apvienības valde jau ir nākusi klajā ar oficiālu aicinājumu piedalīties referendumā un balsot pēc pārliecības.

"Ja mūsu atbalstītāji un vēlētāji jautās partijas aktīvistiem, kā rīkoties, tad tā viņiem arī atbildēsim," norādīja Ušakovs un piebilda, ka laikā līdz referenduma norisei SC neplāno nekādas speciālas kampaņas, kurās paredzētu vēl kā īpaši aicināt pilsoņus piedalīties referendumā.

Jau vēstīts, ka ST piektdien nolēma neapturēt referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, kas notiks 18.februārī, paziņoja ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.

ST tiesnešu kolēģija arī nolēmusi ierosināt lietu par tautas nobalsošanas likuma atbilstību Satversmei, bet pārējā Saeimas deputātu pieteikuma daļā lietu neierosināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!