Foto: AFI
Neskatoties uz personisko attieksmi par Latvijas okupāciju kā neviennozīmīgi vērtējamu faktu, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), otrdien apmeklējot Okupācijas muzeju, solījis pašvaldības atbalstu dažām muzeja vajadzībām, portālu "Delfi" informēja Okupācijas muzejā.

Foto galerija

Kā informē muzejā, šī bija pirmā Ušakova vizīte muzejā, esot pilsēta galvas amatā. Kā pilsētas mērs pavēstīja plašsaziņas mēdiju pārstāvjiem, - Okupācijas muzejā būts arī pirms tam, bet gan citā statusā, savulaik strādājot par žurnālistu.

Ušakovs tika iepazīstināts ar muzeju, tā pamat ekspozīciju un nākotnes iecerēm – Nākotnes Nama projektu. Mērs aplūkoja topošas ekspozīcijas maketu un iepazinās ar tā veidotājiem – jaunās pastāvīgās izstādes darba grupu.

Muzejā informē, ka mēra vizīte muzejā noritēja pozitīvā gaisotnē.

Vizītes laikā konkrētāk tika apsolīts finansiāls atbalsts muzeja gidu apmācībai un vienotu tērpu iegādei.

Vizītes noslēgumā mēram tika pasniegta muzeja grāmata, Kurta Fridrihsona akvareļi un izteikts aicinājums apmeklēt muzeju turpmāk.

Jau ziņots, ka Ušakovs vairākkārt publiski paudis savas domas par kara veterāniem, kas sabiedrībā tika uztvertas neviennozīmīgi. Viņš arī piedalījās pasākumos, kas latviešu nacionālistiski noskaņoto organizāciju un partiju vidū izpelnījās nosodījumus, piemēram, jau būdams Rīgas mērs viņš kopā ar Krievijas vēstnieku nolicis ziedus un piemiņas vainagus pie pieminekļa Uzvaras parkā, pieminot Rīgas ieņemšanas laikā kritušos padomju karavīrus.

Pirms tam viņš solīja turpināt piedalīties 9.maija Uzvaras dienas pasākumos, lai gan Latvija tā nav atzīta par svētku dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!