Foto: LETA

Jācer, ka tie, kas Latvijā nodarbojas ar cilvēku sanaidošanu, aizdomāsies un sapratīs, ka naids un neiecietība vienmēr beidzas slikti, komentējot notikumus Ukrainā, mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Ukraina mums māca, pie kā var novest sabiedrības šķelšana," viņš secina, norādot: "Mums visiem ir jācer, ka tie, kas Latvijā no abām pusēm nodarbojas ar cilvēku naidošanu, saukļiem pret krieviem un pret latviešiem, vienas etniskās grupas baidīšanu ar otru - aizdomāsies. Naids un neiecietība vienmēr beidzās slikti. Notiekošais Ukrainā ir traģiska katastrofa, kas draud ar valsts sabrukšanu, pie kā ir novedusi naida politika."

Ušakovs secina: "Dod, Dievs, lai Ukrainā visas puses nekavējoties pārtrauktu vardarbību. Un dod, Dievs, mums Latvijā izdarīt secinājumus un saņemt mācību no tā, kas šobrīd notiek Kijevā."

Arī "Saskaņas centra" parlamenta frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Saeimas frakcijas deputātu vārdā pauda dziļu līdzjūtību visiem kijeviešiem, Ukrainas iedzīvotājiem un Latvijas ukraiņiem sakarā ar traģiskajiem notikumiem uz Kijevas barikādēm.

Urbanovičs uzskata, ka pie katastrofālajiem notikumiem, kas pašlaik norisinās Ukrainā, noved gan varas rīcība, gan arī tās bezdarbība, tāpat arī provokācijas – gan no iekšienes, kā arī no ārienes. "Taču par nekārtībām un bojāgājušajiem Ukrainas galvaspilsētā atbildību nes tikai šīs valsts vara. Tieši pie varas esošie ir vainīgi tajā murgā, kas patlaban norisinās Kijevā un visā Ukrainā," norādīs Urbanoviča paziņojumā.

Uz to, gan, piemēram, nacionālās apvienības VL-TB/LNNK valdes loceklis Jānis Iesalnieks Ušakovam atbildējis: "Būtu paklusējis. SC ir Ukrainas Reģionu partijas dvīņumāsa. Uz jūsu partneru rokām ir asinis un nāve."

Jāatgādina, ka Iesalnieks arī iepriekš bijis ass izteikumos sociālajos medijos. Pēc Traģēdijas Norvēģijā, kad sprādzienā un apšaudē tika nogalināti 77 cilvēki, tostarp daudzi pusaudži, Iesalnieks "Twitter" rakstīja: Norvēģijas upuri ir pilnībā uz multikulturālistu sirdsapziņas - viņu islamizācijas politika noveda pie tā, ka kādam vienkārši aizbrauca širmis." Šāds viedoklis izraisīja sašutuma lavīnu un pat Drošības policijas pārbaudi, un Iesalnieks paziņoja, ka atkāpjas no partijas valdes un nekandidēs 11.Saeimas vēlēšanās.

Arī Ušakova komentāri sociālajos tīklos tikuši vērtēti neviennozīmīgi, piemēram, kad pēc žurnālista Leonīda Jākobsona ievainošanas politiķis rakstīja, ka viņam ir alibi. Kā zināms, žurnālists publiskoja Ušakova e-pasta vēstules, bet politiķis par Jākobsona darbībām vērsās policijā.

Kā vēstīts, asiņainās sadursmēs un apšaudēs Ukrainas galvaspilsētā Kijevā šonedēļ bojāgājuši desmitiem, bet ievainoti simtiem demonstrantu un iekšlietu struktūru darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!