Foto: LETA

No partijas "Saskaņa" saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kandidēs Rīgas mērs Nils Ušakovs un bijušais vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai"), vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Iepriekš Ušakovs paudis, ka savu politisko karjeru ar EP šobrīd nesaista. Abi kandidāti par piedalīšanos Eiropas Parlamenta vēlēšanās izlēmuši aizvadītās nedēļas nogalē.

Pagaidām vēl nav pieņemts lēmums, vai abi startēs no "Saskaņas" saraksta, vai arī tas būs kopējais "Saskaņas - Gods kalpot Rīgai" saraksts.

"Saskaņas" valde jau bija vienbalsīgi kandidēšanai ar pirmo numuru izraudzījusies Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski, kurš tagad, visticamāk, vairs nekandidēs, norāda televīzija. Paredzams, ka jau šonedēļ partijas valde apstiprinās jauno kandidātu sarakstu, lai nākamnedēļ to iesniegtu Centrālajai vēlēšanu komisijai.

25. maijā Latvijā notiks EP vēlēšanas, kurās balsstiesīgie iedzīvotāji izvēlēsies astoņus jaunus pārstāvjus EP. Oficiālā kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām notiks no 2019. gada 6. līdz 21. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!