Rīgas mērs Nils Ušakovs otrdien uzdevis pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" (RS) optimizēt izdevumus un pārskatīt budžetu, lai tomēr rastu iespēju nepaaugstināt maksu par biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā līdz 60 santīmiem.

Mēra preses sekretāre Anna Kononova portālu "Delfi" informēja, ka Ušakovs, tiekoties ar RS valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu, uzdevis uzņēmuma valdei turpināt strādāt pie 2010.gada budžeta, optimizējot izdevumus un pārskatot budžeta pozīcijas. "Esmu uzdevis SIA "Rīgas satiksme" vadībai vēlreiz pārskatīt visas budžeta pozīcijas un meklēt iekšējos resursus, lai, neskatoties uz [premjera Valda] Dombrovska [JL] valdības rīcību, rastu iespēju nepaaugstināt maksu par biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā līdz 60 santīmiem," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs.

Viņš uzskata, ka RS ir jāpilda arī sociāla funkcija un sabiedriskajam transportam jābūt pieejamam iedzīvotājiem.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka RS plānoja braukšanas maksu Rīgas sabiedriskajā transportā paaugstināt no 40 līdz 60 santīmiem. Lūgumu ļaut celt biļešu cenas uzņēmums iesniedza Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā un to bija plānots skatīt otrdien, taču pēc Ušakova rīkojuma jautājumu atlika.

Lēmumu celt cenas uzņēmums pamato ar valdības atteikšanos turpmāk dotēt pasažieru pārvadājumus, savukārt Rīgas pašvaldības budžeta iespējas ir samazinājušās un plānotā dotācija sabiedriskajam transportam 2010.gadā varētu būt par sešiem miljoniem latu mazāka nekā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!