Foto: F64

Vienīgā godīga izvēle, balsojot par Eiropas Parlamenta (EP) rezolūcijām par stāvokli Baltkrievijā un Krievijas opozīcijas politiķa un pretkorupcijas aktīvista Alekseja Navaļnija noindēšanas mēģinājumu, bijusi tās atbalstīt, norādījis EP deputāts Nils Ušakovs (S).

Savā preses paziņojumā politiķis norādījis, ka viņam, kā krievu deputātam no Latvijas, šīs bijušas īpaši smagas izvēles.

Komentējot rezolūciju par Baltkrieviju, Ušakovs atzīmējis, ka ciena Baltkrieviju kā valsti, kā arī novērtē tās cilvēkus un Aleksandru Lukašenko. Taču politiķim gala lēmumu palīdzējis pieņemt fakts, ka Baltkrievijā novēroti dažādi cilvēktiesību pārkāpumi.

Es balsoju "PAR" Baltkrievijas rezolūciju. Sist sievietes nedrīkst! Šis ir absolūti adekvāts priekšlikums noteikt sankcijas pret cilvēkiem, kuri sit sievietes, lai, piemēram, viņiem nevarētu būt uzņēmējdarbība vai uzturēšanās atļauja ES.
Nils Ušakovs
Vienlaikus Ušakovs atzīmēja, ka balsojis pret pasaules hokeja čempionāta 2021. gadā atcelšanu MInskā. Atzīmējot, ka sportam vajadzētu atrasties ārpus sankcijām.

Savukārt, komentējot Navaļnija rezolūciju, EP deputāts norādīja, ka trīs Eiropas laboratorijas ir norādījušas, ka pret Navaļniju izmantota indīga kaujas viela, kuru nevar nopirkt veikalā vai sajaukt mājās.

Politiķis gan atzina, ka balsojis pret "Nord Stream 2" būvniecības apturēšanu. Šādu lēmumu viņš pamatoja ar to, ka, viņa ieskatā, politikai nevajadzētu "neatgriezeniski iznīcināt uzņēmējdarbības un ekonomiskās saites starp ES un Krieviju".

"Opozīcijas krievu politiķi Navaļniju kāds saindēja, bet televīzijā vienkārši pateica, ka tie, iespējams, ir vācieši. Cilvēki, kas lielākoties runā krieviski, cīnās par brīvību un tiesībām Baltkrievijā," norādīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka ar pieņemto rezolūciju EP deputāti prasa nekavējoties sākt starptautisku izmeklēšanu Krievijas pretkorupcijas aktīvista Navaļnija lietā. EP ceturtdien pieņemtā parlamenta rezolūcijā prasa arī veikt izmeklēšanu par Krievijas starptautisko saistību pārkāpumiem ķīmisko ieroču jomā un aicina Krievijas iestādes pilnībā sadarboties izmeklēšanā un saukt pie atbildības vainīgos.

Pieņemtā rezolūcijā Parlaments pauda stingru nosodījumu Navaļnija slepkavības mēģinājumam Krievijā un bažas par kārtējo gadījumu, kad pret Krievijas pilsoņiem izmantotas neiroparalītiskas ķīmiskas vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!