Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") piektdien Maskavā saņems pareizticīgās baznīcas balvu, informēja pašvaldībā.

Dome vēsta, ka Maskavā, Kristus Glābēja katedrālē Ušakovam piektdien tiks pasniegts Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda (SSPTVF) apbalvojums.

Rīgas mēram balva tiek piešķirta par kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā. Apbalvojumus pasniegs Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils.

Apbalvots tiks arī Antiohijas un visu Austrumu patriarhs Jānis X un Pareizticīgās Palestīnas biedrības priekšsēdētājs Sergejs Stepašins.

Pēc pašvaldības vēstītā, Antiohijas un visu Austrumu Patriarhs Jānis X pazīstams kā konsekvents Sīrijas kristīgo iedzīvotāju tiesību aizstāvis, kuru vajā islāma fundamentālisti. 2013.gada aprīlī viņa brāli — Antiohijas Pareizticīgās baznīcas metropolītu Pāvelu — sagūstīja kā ķīlnieku un viņš vēl līdz šim brīdim nav atbrīvots.

Stepašinam SSPTVF prēmija piešķirta par darbību Imperatora Pareizticīgās Palestīnas biedrības priekšsēdētāja amatā. Tā ir Krievijā senākā zinātniskā un humanitārā organizācija, kas darbojas jau vairāk nekā 130 gadus, un pēdējos vairākus desmitus no tiem Tuvajos Austrumos.

Starptautiskais sabiedriskais pareizticīgo tautu vienotības fonds tika izveidots 1995.gadā, lai stiprinātu pareizticīgo tautu garīgu saliedētību, un aktivizētu pareizticīgo kultūru un savstarpējo sadarbību.

SSPTVF prēmija dibināta 2001.gadā, un to pasniedz par lielu ieguldījumu pareizticīgo tautu garīgās un kultūras vienotības veidošanā, kā arī par valstu ekonomisko un politisko savstarpējo sakaru un kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā, vēsta Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!