Foto: LETA

50 no 143 saņemtajiem pieteikumiem jauniešu reemigrācijas programmai "Darbs valsts pārvaldē" saņemti no Lielbritānijas, taču kopumā pieteikumi saņemti no jauniešiem, kuri augstāko izglītību ieguvuši 20 valstīs, portālu "Delfi" informē Valsts kanceleja (VK).

"Šis ir negaidīti augsts rādītājs, kas apliecina jauniešu vēlmi atgriezties Latvijā un strādāt tās labā. Programma ir ieinteresējusi Latvijas jauniešus visā pasaulē, jo pieteikumus saņēmām gan no lielākās daļas Eiropas valstu, gan arī no aizokeāna valstīm," jauniešu atsaucību programmai raksturo Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Visvairāk pieteikumu reemigrācijas programmai saņemts no jauniešiem, kuri augstāko izglītību ieguvuši Lielbritānijā – 50. Populāra valsts studijām bijusi arī Nīderlande (18 pieteikumi), Dānija (16 pieteikumi), Francija (11 pieteikumi) un ASV (9 pieteikumi). Viens pieteikums saņemts pat no Taivānas.

Kā ziņots, desmit jauniešiem, kas mācījušies ārpus Latvijas, par praksi valsts pārvaldē projekta "Darbs valsts pārvaldē" laikā maksās ikmēneša stipendiju 1000 eiro apmērā, informējusi Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Programmas laikā praksē valsts pārvaldē ir paredzēts uzņemt desmit jauniešus, kas izglītību ieguvuši dažādās jomās - inženiertehnikā, loģistikā, IT, ekonomikā, finansēs, starptautiskajās tiesībās un attiecībās, investīciju piesaistē un citās.

Pie darba valsts pārvaldē programmas īstenošanas laikā tiks desmit jaunieši, kuri būs izturējuši konkursu. Darbs tiks piedāvāts no aprīļa līdz šā gada beigām, par to ik mēnesi saņemot 1000 eiro stipendiju "uz rokas". Jauniešiem prakses laikā būs regulāri jāsniedz atgriezeniskā saite par savu darba ikdienu publikāciju veidā internetā. Reizi mēnesī tiks organizēta programmas dalībnieku tikšanās. Veiksmīgas sadarbības rezultātā starp praktikantu un valsts pārvaldes iestādi jaunajam kolēģim tiks piedāvāta pastāvīga darba vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!