Foto: DELFI

Naktī uz sestdienu vietām gaisa temperatūra pazeminājās zem nulles, tāpēc uz autoceļiem var veidoties apledojums, brīdina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apledojums īpaši var veidoties uz autoceļiem, kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, norādīja LVC.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 64 LVC ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Jūrmalas apvedceļa (A5) posmā Salaspils – Babīte; Daugavpils šosejas (A6) posmā Rīga - Nīcgale; Bauskas šosejas (A7) posmā Ķekava – Iecava; Jelgavas šosejas (A8) posmā Rīga - Jelgava; Liepājas šosejas (A9) posmā Rīga – Kaģi un Apšupes krustojums - Annenieki; Ventspils šosejas (A10) posmā Rīga - Kūdra;

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Madonas, Talsu,Tukuma un Ventspils apkaimē.

Ziemas sezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, atgādina LVC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!