Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) direktora amata konkursa komisija ceturtdien nolēmusi konkursa otrajai kārtai izvirzīt trīs no pieciem pretendentiem, portālu “Delfi” informēja Tieslietu ministrijā.
Komisija izvērtēja amata pretendentu izglītību, pieredzi valsts pārvaldē, pieredzi vadošā amatā, akadēmisko pieredzi, publikācijas, uzrādīto svešvalodu prasmi un iesūtītās esejas par VCB lomu un attīstības perspektīvām Latvijā.

Komisija nolēmusi nepubliskot pretendentu vārdus. Visi pieci pretendenti ir vairāk vai mazāk atpazīstami cilvēki sabiedrībā un viņiem ir pastāvīgas darbavietas. Pretendenti strādā gan valsts, gan nevalstiskajā sektorā. Uz otro kārtu izvirzītajiem pretendentiem ir pieredze cilvēktiesību jomā.

Otrā konkursa kārta notiks nākamnedēļ, kad komisija 13. un 14.jūlijā pretendentus aicinās uz pārrunām. Pēc tam konkursa komisija izvēlēsies piemērotāko kandidatūru, kuru ieteiks izvērtēšanai Ministru kabinetā. Valdībai būs jālemj par konkursa komisijas ieteiktās kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Saeimā VCB direktora amatā.

VCB direktora amata konkursa komisija izveidota ar Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīkojumu. To vada tieslietu ministre. Konkursa komisijas locekļi ir Saeimas deputāti, Tieslietu ministrijas, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta un Ministru kabineta amatpersonas, kā arī Latvijas Universitātes un Rīgas Juridiskās augstskolas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!