Ārstus ir jāklausa un, esot slimam, uz darbu iet nedrīkst, secinājis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš kopš 18. janvāra atrodas slimnīcā un pašlaik atveseļojas pēc sirds operācijas.

Intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" uzsvēra: "Ja esam slimi, ir jāārstējas, nevis jāpakļauj riskam citus uz sevi." Viņš atgādināja, ka pats aizsmacis un apslimis strādājis un sniedzis intervijas. "Tam tagad ir rezultāts," atzīst prezidents.

Viņš skaidro, ka arī atveseļošanās laikā seko līdz notikumiem, sazinās gan ar kolēģiem Prezidenta kancelejā, gan Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA), kas pilda prezidenta pienākumus viņa slimības laikā.

Saistībā ar aktualizēto jautājumu par izmaiņām konstitūcijā, lai regulētu valsts galvas pienākumu pildīšanu viņa prombūtnes laikā Vējonis skaidroja, ka Latvijas Satversmes radītāji paredzējuši risinājumu situācijai, ja prezidents nevar pildīt savus pienākumus, un līdz šim tas nekādas problēmas nav radījis.

Kā ziņots, Vējoņa veselības stāvoklis ir uzlabojies tiktāl, ka ārstēšanās Stradiņa slimnīcā vairs nebūs nepieciešama un no šīs nedēļas nogales viņš atveseļošanos turpinās rehabilitācijas centra "Vaivari" kardioķirurģijas rehabilitācijas programmā, informē Prezidenta kanceleja.

Vējonis 18. janvārī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti 19. janvārī nolēma turpmāku prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidentam bija nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai.

Tikmēr tika pieņemts lēmums ar 20. janvāri Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticēt Saeimas priekšsēdētājai. Tajā pašā dienā Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā prezidentam Vējonim veikti papildus izmeklējumi. Mediķi konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda pieņēma lēmumu, ka galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana. Šajā pašā dienā Valsts prezidentam sekmīgi tika veikta sirds operācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!