Foto: DELFI

Uz Daugavpils Universitātes (DU) rektora amatu kandidē bijusī parlamentāriete un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un pašreizējais universitātes rektors Arvīds Barševsks "Delfi" uzzināja augstskolā.

Uz amatu tika izsludināts konkurss, kurš noslēdzās 28. februārī.

Tika saņemti divi pieteikumi – Šuplinskas un Barševska.

Rektora atlases un izvērtēšanas komisija 2. martā izvērtēja rektora amata pretendentu iesniegtos pieteikumus un pieņēma lēmumu abus kandidātus virzīt izvērtēšanai konkursa 2. kārtā.

Kandidāti līdz 17. martam iesniedza DU padomei izvērstu redzējumu par DU stratēģisko attīstību, galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai, kā arī iespējamos risinājumus DU darbībai turpmākajos piecos gados.

Abi kandidāti prezentēja ziņojumu DU padomes sēdē 22. martā.

Ņemot vērā prezentāciju, sagatavoto ziņojumu par DU stratēģisko attīstību 2023.–2028. gadam un sniegtās atbildes uz jautājumiem, DU padome pieņēma lēmumu virzīt abas kandidatūras ievēlēšanai rektora amatā DU Satversmes sapulcē.

12. aprīlī rektora amata kandidāti tiksies ar DU darbiniekiem un studentiem.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) panākta vienošanās par Daugavpils Universitātes (DU) integrāciju Latvijas Universitātē (LU).

Ministrijā informēja, ka arī turpmāk DU misija būs saistīta ar valsts un reģiona izaugsmes izaicinājumu risināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!