Saistībā ar tilta pārbūvi no 8. jūnija līdz 26. jūlijam tiek ierobežota transportlīdzekļu un gājēju satiksme uz Augusta Deglava tilta, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Darbu veicējiem uzdots nodrošināt ceļa zīmju izvietošanu, kā arī operatīvā un sabiedriskā transporta satiksmi.

Kā portālam "Delfi" iepriekš norādīja Rīgas domes Satiksmes departamentā, Augusta Deglava pārvadu plānots provizoriski pabeigt šīs vasaras beigās.

Rīgā neapmierinošā stāvoklī ir pieci tilti.

Tā pērnā gada rudenī atzina pašvaldība, solot pievērsties šim jautājumam. Tie ir Brasas tilts, Deglava tilts, Vanšu tilts, kā arī divi tilti pāri dzelzceļam – pie Zemitāna stacijas un Gustava Zemgala gatvē.

Dažos no objektiem stāvoklis ir atzīts par neapmierinošu un tiek plānoti projektēšanas darbi. Piemēram, pamatojoties uz inspekciju rekomendācijām, plānots izstrādāt tilta pār Mārupīti Kārļa Ulmaņa gatvē, tilta pār pilsētas kanālu Krišjāņa Barona ielā, satiksmes pārvada pār tramvaja sliedēm Lāčplēša ielā, Vanšu tilta, Jorģa Zemitāna tilta, satiksmes pārvada pār dzelzceļu Gustava Zemgala gatvē un Gaisa tilta atjaunošanas būvprojektus un plānot uzsākt būvdarbus.

Papildus jau esošajiem būvdarbiem, kas tiek veikti Deglava un Brasas pārvados, Skultes pārvada būvniecība Sarkandaugavā, Salu tilta kompleksa 2. kārtas būvniecība un seguma atjaunošana, šogad plānots uzsākt satiksmes pārvada pār Kārļa Ulmaņa gatvi Jūrkalnes ielā pārbūvi, kuru varētu pabeigt 2022. gadā.

Tāpat maija vidū būvdarbus paredzēts uzsākt Austrumu maģistrāles posmā no Staiceles līdz Ieriķu ielai. Paralēli turpinās iepirkuma procedūra Austrumu maģistrāles posma izbūvei no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai.

Šogad ir paredzēts uzsākt arī Vanšu tilta, J. Zemitāna tilta, G. Zemgala ielas pārvada un Gaisa tilta atjaunošanu. Tos ir paredzēts atjaunot līdz 2025. gada būvniecības sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!