Foto: PantherMedia/Scanpix
Uz dienesta pārbaudes laiku saistībā ar novembrī pazudušu aprūpes centra iemītnieku no amata atstādināta valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" vadītāja Aija Petuhova.

VSAC "Zemgale" direktors Ilgonis Leišavnieks aģentūru LETA informēja, ka disciplinārlietā tiek izvērtēta iespējama filiāles "Ziedkalne" vadītājas bezdarbība, kas saistīta ar kādu klienta pazušanas gadījumu šā gada novembrī.

Kāds Jelgavas novada Vilces pagastā esošās aprūpes centra filiāles "Ziedkalne" iemītnieks bija devies prombūtnē un pazudis, līdz policija viņu atrada. Klients pēcāk uzrakstījis sūdzību par policijas rīcību. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, pārbaudot iestādes rīcībā esošo informāciju, tika konstatēts, ka informācija no filiāles ir nepilnīga, kas radījis aizdomas par vadītājas bezdarbību.

"Petuhova nav atlaista, viņa ir atstādināta uz pārbaudes laiku, lai nevarētu ietekmēt iestādes darbu un personālu," skaidroja Leišavnieks.

Petuhova aģentūrai LETA pastāstīja, ka pārbaude ir saistīta ar kāda klienta pazušanu 13.novembrī. Pazudušo filiāles iemītnieku tajā pašā dienā bija atradusi policija, bet klients pēcāk sūdzējies. Plašāk viņa notikušo nekomentēja, atsaucoties uz pārbaudi. Atstādinātā vadītāja informēja, ka viņa izmanto jurista palīdzību.

Filiāli "Ziedkalne" uz laiku vada Dina Meldere.

VSAC "Zemgale" ir labklājības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Tā filiāle "Ziedkalne" atrodas Jelgavas novadā, Vilces pagastā.

Filiāle sniedz sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pilngadīgām personām ar smagiem garīga rakstura traucējumiem - pirmās un otrās grupas invalīdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!