Foto: LETA

Atbilstoši SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valdes lēmumam uz dienesta pārbaudes laiku, kas tiek veikta saistībā ar plašsaziņas līdzekļos atspoguļoto situāciju par parādu piedziņas praksi RNP, no darba pienākumu pildīšanas trešdien atstādināts viens Juridiskās pārvaldes darbinieks, portāls "Delfi" uzzināja RNP.

Vēl divi par parādu piedziņas procesu atbildīgie darbinieki pēkšņi saslimuši un atrodas darba nespējā, norādīja uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka uzņēmumā uzsākta dienesta pārbaude, lai pārliecinātos par līdzšinējās uzņēmuma parādu piedziņas prakses atbilstību labas pārvaldības principiem.

"Mūsu uzdevums ir skrupulozi izvērtēt katra iesaistītā RNP darbinieka paveikto parāda piedziņas sistēmas pilnveidošanā, kā arī individuālu atbildību par izveidojušos situāciju ar uzņēmuma klienti, kura neliela apjoma parādu piedziņas procesā ir zaudējusi īpašumu. Sākoties pārbaudēm, darba nespēja nereti tiek izmantota, lai novilcinātu laiku. Neraugoties uz atsevišķu darbinieku nesolidāru rīcību dienesta pārbaudes laikā, esmu pārliecināts, ka tiks precīzi noteikta katra darbinieka atbildība," norādījis RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Dienesta pārbaudes laikā tiek vērtēts RNP darbinieku rīcība parādu piedziņas procesā, nododot parādu piedziņas lietas zvērinātu tiesu izpildītājiem, tās atbilstība uzņēmuma un tā klientu interesēm.

RNP pirmdien atzina, ka saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par iespējamo Veinberga negodprātīgu rīcību parādu piedziņas procesā un sākto kriminālprocesu, RNP valde pieņēma lēmumu līdz visu apstākļu noskaidrošanai nenodot viņam jaunas parādu piedziņas lietas.

Jau vēstīts, ka Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu – 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš norādīja, ka šī nav pirmā shēma, kurā salīdzinoši neliela parāda dēļ tiek zaudēts mājoklis vai iespaidīgi naudas līdzekļi un kurā centrālā persona ir tiesu izpildītājs Veinbergs.

Viņa rīcība ir tikusi vērtēta arī Tieslietu ministrijā, kas pirmdien vēstīja, ka pārbaudē vērtēs tiesu izpildītāja Veinberga disciplināratbildību

Veinbergs raidījumam rakstiski apgalvojis, ka bez dzīvokļa pārdošanas nebūtu iespējams apmierināt piedzinēja prasījumus saprātīgā termiņā, kā arī to, ka likums tieši nenosakot, ko darīt ar atlikumu no summas par izsolē pārdotu dzīvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!