Foto: LETA
Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, portālam "Delfi" apliecināja KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Vilks atstādināts, lai izvērtētu iespējamos pārkāpumus Vilka rīcībā, nolaidīgi pildos savus pienākumus, viņa iespējamo ilgstošu bezdarbību un maldinošās informācijas sniegšanu saistībā ar 2006. gadā sākto un nepabeigto PHARE programmas līdzfinansēto projektu KNAB integrētās informācijas sistēmas un lokālās datubāzes izstrādei.

KNAB vadītājs Normunds Vilnītis uzskata, ka viņa vietnieks nav pildījis finanšu ministra rīkojumu, Vilnīša rīkojumus un rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējis premjeru par projekta virzību.

Disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir 6.aprīlis.

Iepriekš portāls "pietiek.com" vēstīja par KNAB līdz galam nepabeigtu Eiropas Savienības (ES) PHARE programmas projektu, kas valstij draud ar 1,18 miljonu eiro (800 000 latu) atmaksu.

Formāli raugoties, KNAB neesot līdz galam realizējis vēl Alekseja Loskutova ("Vienotība") laikā sākto projektu integrētās informācijas sistēmas un lokālās datubāzes izstrādei. Par to decembrī vēstulē premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība") brīdinājusi Finanšu ministrija (FM). FM aicinājusi Ģenerālprokuratūru līdz maijam izvērtēt projekta rezultātus.

Piektdien beidzās dienesta pārbaude pret KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, kurš bijis atbildīgs par projekta ieviešanu. Netiek izslēgta arī vēršanās Ģenerālprokuratūrā par amatpersonas bezdarbību, vēstīja "Pietiek.com".

Tikmēr ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers vērsies valdībā ar ierosinājumu izveidot komisiju, kura vērtētu Vilnīša atbilstību amatam. Dombrovskis saņēmis ģenerālprokurora parakstītu vēstuli, kurā, izvērtējot KNAB darbinieku premjeram un Ģenerālprokuratūrai iesniegto sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām, prokuratūra ir secinājusi - ir pietiekams pamats vērtēt KNAB priekšnieka atbilstības amatam.

Izvērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku sūdzību par biroja šefa Normunda Vilnīša iesopējamajiem pārkāpumiem, ir konstatēti vairāki nodarījumi, kuri, iespējams, veido "kritisko masu", lai runātu par Vilnīša atbilstību ieņemamajam amatam, pirmdien atzinis Kalnmeiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!