Foto: DELFI
Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) piektdien uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādinājis Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku Visvaldi Puķīti, portālam "Delfi" apliecināja IeVP.

Disciplinārlieta pret Puķīti ir ierosināta par atklātajiem grāmatvedības pārkāpumiem Rīgas Centrālcietumā un tā sākta par grāmatvedības uzskaites nenodrošināšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam un iespējamu nelietderīgu valsts finanšu līdzekļu izlietojumu. Disciplinārlietai par pamatu esot Valsts kontroles atzinums.

IeVP priekšnieka pienākumus pildīs priekšnieka vietnieks Leonīds Jefremovs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Štokenbergs (V) pieprasīja Puķītem divu nedēļu laikā iesniegt paskaidrojumus par vairākiem iestādē konstatētajiem pārkāpumiem gan grāmatvedības, gan iepirkumu, gan ieslodzīto tiesību jomā, lai ministrs varētu lemt par cietumu šefa nākotni IeVP vadībā. Šis termiņš Puķītem beidzas 6.jūnijā, kad IeVP vadītājam bija plānota tikšanās ar ministru.

Tieslietu ministrijas rīcībā esot konkrēti fakti par pārkāpumiem cietumu administrācijā gan no Valsts kontroles ziņojumiem, gan no Iepirkumu uzraudzības biroja un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras. Tāpat sūdzības par IeVP darbu nākušas no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas. Problēmas atklājas arī dažādu krimināllietu materiālos, iepriekš stāstīja Štokenbergs.

Ministrs skaidroja, ka problēmas esot gan ar Centrālcietuma grāmatvedību, uz ko norādījusi Vaklsts kontrole, gan iepirkuma konkursu Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādes būvdarbiem. Savukārt VBTAI šajā iestādē konstatējusi rupjus bērnu tiesību pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!