Foto: LETA

Trešdien bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš piedzīvojis uzbrukumu, LNT raidījumu "900 sekundes" informēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Viņš norādīja, ka nav informācijas par to, ka Kažociņam uzbrukumā atņemtas kādas mantas. Iespējams, ka uzbrukums saistīts ar viņa profesionālo darbību.

Uzbrukumā, ko pastrādājušas divas personas, Kažociņš nav smagi cietis. Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Par trešdien notikušo uzbrukumu bijušajam SAB priekšniekam Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijā uzsākts kriminālprocess par huligānismu personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Šobrīd policija strādā pie versiju izvirzīšanas.

Pagaidām aizdomās turēto nav. Plašāka informācija šobrīd izmeklēšanas interesēs netiek sniegt. 

Kažociņš SAB vadīja no 2003.gada līdz 2013.gada maijam, kad viņu šajā krēslā nomainīja Jānis Maizītis. Kažociņš šajā amatā tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Trešo reizi uz to viņš nolēma nekandidēt.

Pēc darba beigšanas SAB viņš kļuva par aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) ārštata padomnieku.

Viņš tika apstiprināts par 21. novembra Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai izveidotās sabiedriskās komisijas vadītāju. No šī amata gan viņš drīz atkāpās pēc tam, kad sabiedrībā un medijos tika apšaubīta komisijas pieprasītā finansējuma atbilstība vēl nedefinētajiem uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!