Foto: Reuters/Scanpix

Uz Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kruīzu kuģa "Costa Allegra", kas pēc ugunsgrēka ģeneratoru telpā sāka dreifēt Indijas okeānā pie Seišelu salām, atrodas arī trīs tūristi no Latvijas, otrdien vēstīja LNT Ziņas.

Gan Ārlietu ministrija, gan tūrisma aģentūra "Baltic GSA Ltd." LNT ziņu raidījumu informēja, ka tūristiem no Latvijas nekādas briesmas nedraud, ar viņiem vis ir kārtībā un nekāda īpaša palīdzība nav nepieciešama.

Tūrisma aģentūras pārstāve LNT Ziņām klāstīja, ka ar pašiem tūristiem sazināties nebija iespējams, jo ar kuģi iespējami tikai sakari caur satelītu, taču informācija iegūta no kuģa operatora. LAtvijas tūristiem nekas nekaiš un viņi nav lūguši īpašu palīdzību.

Jau vēstīts, ka kuģi ar 1049 cilvēkiem mēģināja vilkt uz tuvāko salu, bet tā nespēja uzņemt tik daudz cilvēku. Kuģis turpina dreifēt, pagaidām nav plānota pasažieru evakuācija.

Ugunsgrēks "Costa Allegra" ģeneratoru telpā izcēlās pirmdien, kad kuģis bija ceļā no Madagaskaras uz Seišelu salām. To dažās stundās nodzēsa uz kuģa esošie ugunsdzēsēji. Neviens no 636 pasažieriem un 413 apkalpes locekļiem nav cietis.

Cits "Costa Crociere" kuģis - "Costa Concordia"  - ar 4229 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Katastrofā gāja bojā 25 un bez vēsts pazuda septiņi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!