Foto: DELFI
Seši cilvēki guvuši traumas sestdien aktīvi atpūšoties uz kalniem, par aizvadītās diennakts statistiku informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Ātrā palīdzība slimnīcā nogādājusi gan slēpotājus gan snovotājus. Slimnīcā nonākuši arī sniega motociklu vadītāji un pasažieri.

Žagarkalnā traumas guvuši trīs cilvēki. 27 gadus vecs snovbordists guvis smadzeņu satricinājumu, desmit gadus vecs puika aizvests uz slimnīcu ar vēdera sasitumu, bet kāds 36 gadus vecs vīrietis lauzis roku.

Arī Milzkalna trasē kādam 31 gadu vecam aktīvās atpūtas cienītājam ārsti konstatējuši smadzeņu satricinājumu.

Savukārt Riekstu kalnā 25 gadus slēpotājs izmežģījis plecu, bet 47 gadus veca slēpotāja lauzusi kāju.

Vilces pagastā divatā ar sniega motociklu brauca 26 gadus vecs vīrietis un deviņgadīgs puika. Vadītājs nav ticis galā ar spēkrata stūri un ietriecās kokā. Abi cietušie aizvesti uz slimnīcu. Zēnam ir deguma kaula lūzums un sejas brūces, bet vadītājam krūšu kurvja un vēdera sasitums.

Drabešu pagastā 29 gadus vecs vīrietis ar sniega motociklu iebrauca grāvī. Iespējams, ka viņš bija alkohola reibumā. Viņam konstatēts kājas muskuļa bojājums.
Traumu uz slidenām ielām Rīgā guvusi kāda sieviete, kura lauzusi roku. Trīs cilvēki nonākuši slimnīcā ar apsaldējumiem, bet viens ar ķermeņa atdzišanu.

Aizvadītās diennakts laikā slimnīcā nogādāti divi cilvēki, kuri saindējušies ar tvana gāzi. Viens no tiem saindējās pirtī, bet otrs, kartupeļu lasīšanas laikā, telpu apsildot ar krāsniņu.

Aizvadītās diennakts laikā NMPD visā Latvijā saņēma 1 405 izsaukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!