Dienu pirms atkārtotā konkursa noslēguma Tieslietu ministrijā pieteikušies astoņi kandidāti uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, otrdien pēc plkst.15 informēja ministrijas Personālvadības departamenta vadītāja Jolanta Ozola. Kandidātu vārdus pagaidām nepublisko.
Jau vēstīts, ka atkārtotais konkurss uz KNAB vadītāja amatu noslēgsies trešdien, 10.jūlijā. To izsludināja, pēc tam kad valdība noraidīja KNAB priekšnieka amata vērtēšanas komisijas piedāvātās no iepriekšējā konkursa izvēlētās kandidatūras - Rīgas patruļdienesta priekšnieku Visvaldi Puķīti un Drošības policijas pārstāvi Raimondu Mūrnieku, jo neatzina nevienu no viņiem par atbilstošu konkursa prasībām.

Atkārtotajā konkursā pretendenti var pieteikties paši, kā arī kandidātus var izvirzīt. Atkārtotā konkursa dēļ birojs nesāka darbu likumā noteiktajā termiņā - 1.jūlijā.

Jāatgādina, ka KNAB priekšnieka izvērtēšanas komisija šim amatam izvirzīja Rīgas policijas patruļdienesta priekšnieku Puķīti, bet valdībai izvērtēšanai piedāvāja arī otro lielāko punktu skaitu saņēmušo kandidātu Drošības policijas nodaļas priekšnieku Mūrnieku. Trešajā vietā pēc punktu skaita palika ieslodzījuma vietu ģenerālinspektors Dailis Lūks, bet ceturtajā - Saeimas un Valsts prezidentes drošības dienesta darbinieks Raimonds Avdejevs.

KNAB likums stājās spēkā 1.maijā, taču pilnībā savas funkcijas jaunveidojamais KNAB varētu sākt veikt tikai no šā gada 1.augusta. Likuma pārejas noteikumi paredzēja, ka no šā gada 1.jūlija birojam daļēji jāsāk pildīt savas funkcijas, veicot izziņas un operatīvo darbību atbilstoši savai kompetencei, kā arī politisko organizāciju un to apvienību finansēšanas noteikumu izpildes kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!