Foto: F64
Pirms kāda laika tika publicēts raksts par Ceļu policiju, kas apturēja autovadītāju it kā par ātruma pārkāpumu un it kā gribēja izspiest kukulīti. Padalīšos, ka gadījās man. Īstenībā ļoti līdzīgi, un ir jāsāk aizdomāties, vai tas netiek darīts ar nolūku.

Bija otrdienas vēls vakars ap kādiem 23:00, braucu pa Brīvības ielu, ceļa posmā no Teikas līdz tirdzniecības centram „Alfa". Pie krustojuma ar Krustabaznīcas ielas sāka mirgot zaļais signāls, paveroties atpakaļ gaitas spogulī, aiz manis brauca tuvu mašīna, izlēmu mazliet palielināt ātrumu, ne ātrāk par 63km/h un pārbraukt krustojumu, jo savādāk būtu notikusi avārija, bet aizmugurē braucošais auto darīja to pašu, un tad pēkšņi viņš mani apdzen un ātrā gaitā pabrauc garām un pie „Alfas" nogriežas atpakaļ uz Ropažu ielas.

Tad nezin no kurienes pretī LSPA mani apturēja policijas ekipāža. Policists pienāca, noskaitīja savu penteri „inspektors tāds un šitāds", lai uzrādu autovadītāja apliecību un apdrošināšanas apliecību. Atbildēju, ka no sākuma vēlētos redzēt viņa policijas apliecību. Policista kungs mazliet sapiktojies, tai aizgāja pakaļ, jo redz esot palikusi mašīnā, un parādīja.

Atbildēju, ka likums atļauj  apdrošināšanas polisi līdzi nevadāt. Uz to viņš atbildēja, ka esmu baigais viszinis Dodot viņam tiesības un tehnisko, jautāju kāds iemesls manai apturēšanai, pie sevis nodomādams, ka es taču ar tiem 63km/h nobraucu tikai kādus 50 metrus.  Viņš atbildēja par ātruma pārkāpšanu esot bijis 77km/h, es mazliet pasmīnēju, jo uzreiz atcerējos „Delfos" rakstīto, un viņam palūdzu uzrādīt radara mērījumu.

Jā, radars rādīja 77km/h, auto viņi sēdēja trīs policisti. Jautāju kāds tad ir sods? Aizmugurē sēdošais atbildēja, ka tas var palikt tikai starp mums, bet ievēroju, ka nestrādā ieraksta ekrāns. Tad uzreiz es pajautāju, ka gribu redzēt video, kurā ir redzama mana mašīna. Pats smieklīgākais bija tas, ka tas kas sēdēja pie stūres palika bāls kā līķis, bet tas, kas paņēma manas tiesības un tehnisko uzreiz teica:, nu labi, šoreiz tikai brīdināsim, un atdeva dokumentus, iesēdās mašīnā un steigšus aizbrauca

Arī es iekāpu savā auto, draudzene ar draugu man jautāja, kas bija, kas notika, izstāstīju un beigas lika aizdomāties: mjā Latvija tomēr ir ļoti korumpēta policija, un nekāda kauna šiem nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!