Foto: Saeimas administrācija

Valsts kanceleja saņēmusi deviņu kandidātu pieteikumus atklātā konkursā uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieka amatu, portālu “Delfi” informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta Ministru kabineta preses sekretāre Sabīne Spurķe.

Pieteikumu iesniegšana noslēdzās 20. martā.

Amata konkurss rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus. Nepieciešamības gadījumā tiks pieprasīta informācija no kompetentajām institūcijām.

Konkursa komisijas pirmā sēde būs ceturtdien, 22. martā. Komisijas sēdes ir slēgtas.

Savukārt otrajā konkursa kārtā būs pārrunas ar pretendentiem, kuri atbilst izvirzītajām prasībām. Komisija uzklausīs pretendentu motivāciju ieņemt šo amatu un redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notiks vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Darba noslēgumā konkursa komisija iesniegs Ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

Konkursa komisiju vadīs Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijā darbosies arī Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Drošības policijas, Satversmes aizsardzības biroja un Latvijas Bankas pārstāvji.​

Trešdien LNT raidījumā “900 sekundes” premjerministrs Māris Kučinskis pauda, ka līdzšinējā Kontroles dienesta Viestura Burkāna izredzes turpināt iestādi vadīt nav augstas. Dienesta darbs esot radikāli jāuzlabo, paužot, ka viņš nav pārliecināts, ka to varētu paveikt Burkāns. Vienlaikus Kučinskis bilda, ka šajā gadījumā nav runa tikai par vadītāju, bet gan par visas struktūras jaunu stratēģiju.

Jau iepriekš ziņots, ka ministru prezidents Māris Kučinskis šī amata konkursa organizēšanu uzdeva veikt Valsts kancelejai.

Personas, kuras iesniegušas pieteikumu uz amatu, netiek atklātas. Tomēr pašreizējais Kontroles dienesta vadītājs Viesturs Burkāns jau iepriekš apstiprinājis, ka nolēmis piedalīties konkursā uz dienesta vadītāja amatu.

Patlaban 61 gadu vecais Burkāns norādīja, ka gribētu ieņemt vēl vienu četru gadu termiņu šajā amatā, taču pēc tam vairs nekandidēšot uz šo amatu.

Valsts kanceleja 6. martā izsludināja konkursu uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja amatu, ko jau 20 gadus ieņem Viesturs Burkāns.

No pretendentiem Valsts kanceleja sagaida nevainojamu reputāciju, iespējas gūt pielaidi valsts noslēpumam, augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību tiesību zinātnē, ekonomikā vai vadībzinātnē, vismaz trīs gadus ilgu pieredzi vadošā amatā, zināšanas un pieredzi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, prasmes komandas darba organizēšanā un kopīgu mērķu sasniegšanā, komunikācijas prasmes un labas angļu valodas zināšanas, kā arī spēju pieņemt lēmumus, izvērtēt informāciju un uzņemties atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!