Piektdien Iekšlietu ministrijas darbinieki uz gandrīz divām stundām viesnīcā “Konventa sēta” aizturējuši Privatizācijas aģentūras (PA) padomes locekli Normundu Lakuču ar motīvu noskaidrot viņa personību.
Par to BNS informēja Lakučs, norādot, ka viņš Iekšlietu ministrijas darbiniekiem ir uzrādījis savu pasi, taču, neskatoties uz to, ir aizturēts un nogādāts Iekšlietu ministrijā.

Lakučs šo gadījumu uzskata par provokāciju, jo pēc stundas un 45 minūtēm, nesaņemot ne rakstisku, ne mutisku argumentāciju, ticis atbrīvots.

“Šo provokatīvo aizturēšanu Ziemassvētku vakarā uzskatu par politisku spiedienu pret mani ar mērķi ietekmēt manu darbību PA padomē,” sacīja Lakučs.

Viņš arī uzskata, ka šis gadījums ir iebiedēšanas mēģinājums pret viņu un viņa ģimeni. “Līdz šim pēdējā mēneša laikā, protams, nenoskaidrotas personas, ir uzbrukušas manam tēvam un vecaimātei, nodarot smagus miesas bojājumus.”

Lakučs par šiem pārkāpumiem ir sagatvojis sūdzību iekšlietu ministram, ģenerālprokuroram un Valsts cilvēktiesību birojam.

“Respektējot Latvijas iedzīvotājus, kuriem, tāpat kā man, Ziemassvētki ir klusi svētki, detalizētāku informāciju par šiem notikumiem sniegšu pēc Ziemassvētkiem,” sacīja Lakučs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!