Foto: LETA
Patlaban no amata atstādinātā Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka ģenerāļa Visvalža Puķītes slimības dēļ uz laiku apstādināta pret viņu sāktās disciplinārlietas izmeklēšana, informēja tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) preses sekretāre Inga Saleniece.

Pēc viņas teiktā, saistībā ar Puķītes slimību 17.jūnijā uz laiku līdz sešām nedēļām apturēta disciplinārlietas izmeklēšana.

Šāds termiņš noteikts, jo nav zināms, kad Puķīte izveseļosies. Disciplinārlietas izmeklēšana tiks atjaunota uzreiz pēc Puķītes atveseļošanās.

Štokenbergs jūnija sākumā ierosināja disciplinārlietu pret Puķīti, un uz šīs disciplinārlietas izmeklēšanas laiku viņš ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Disciplinārlieta tika ierosināta par Valsts pārvaldes iekārtas likuma 17.panta 1.daļas un 2.daļas 1. un 6.punkta un likuma "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" 3.panta 1.punkta iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot pārvaldē efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem.

Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles (VK) sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskata uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

Štokenbergs iepriekš atzīmēja, ka pēdējā pusgada laikā ir ierosinātas vairākas disciplinārlietas pret IeVP augstākajām amatpersonām, galvenokārt, iepirkumu jomā, kas liecina, ka Puķīte pietiekami labi nepārvalda situāciju iestādē. Tāpat ministrs neesot saņēmis pirms divām nedēļām pieprasīto priekšnieka vīziju par iestādes tālāko attīstību.
Uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku IeVP priekšnieka pienākumus pilda Puķītes vietnieks Leonīds Jefremovs.

Līdz izmeklēšanas pabeigšanai pats Puķīte nekādus komentārus par VK atklātajiem iespējamiem pārkāpumiem nesniegšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!