Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrdien no rīta apledojums vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, portālu "Delfi" informēja VAS Latvijas Valsts ceļi.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 58 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Nīcgales līdz Daugavpilij, Bauskas šosejas (A7) visa maršruta garumā, Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Saldum un no Grobiņas līdz Liepājai, Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Tukumam un Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Rēzeknes līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Liepājas, Ludzas, Preiļu, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!