Foto: LETA

Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Grieķijas pārvietotas 16 personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, portālam "Delfi" pavēstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Uz Latviju pirmdien, 7. novembrī, pārvietotas četras ģimenes no Sīrijas, tostarp astoņi bērni. Patlaban ģimenes atrodas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajiem patvēruma meklētājiem ir skaistumkopšanas nozares, apģērbu un apavu ražošanas un tirdzniecības nozares pārstāvji. Cilvēki savos pieteikumos arī norādījuši arābu un angļu valodu zināšanas.

Atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā.

Jau vēstīts, ka Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņēmusi 154 personas. No tām bēgļa statuss piešķirts sešām personām un alternatīvais – 50 personām.

Kopumā valdība apņēmusies divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!