Foto: LETA

Uz Nacionālo veselības dienestu (NVD) oktobrī aizrotētais kādreizējais Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš pārtraucis darba attiecības ar dienestu, apstiprināja dienesta pārstāve Evija Štālberga.

Līdz ar to, patlaban NVD strādā bez direktores vietnieka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos, un tiekot vērtēts, vai organizēt konkursu uz šo amata vietu.

Lapiņš turpmāk strādās par zemkopības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieku zivsaimniecības un lauksaimniecības nozares jautājumos.

Lapiņš NVD nav strādājis. Darbnespējas lapu Lapiņš izņēma pērnā gada 23. oktobrī, pēdējā darbadienā valsts sekretāra amatā Veselības ministrijā (VM), kas bija dienu pirms došanās uz NVD.

Jau vēstīts, ka atrast e-veselības projekta "galvu" jeb NVD direktora vietnieku informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos pērn nebija viegls uzdevums. Pēc tam, kad šo amatu augusta vidū ģimenes apstākļu dēļ pameta Linda Freimane, NVD arī atkārtotā konkursā nespēja atrast atbilstošu speciālistu. Oktobrī rotācijas kārtībā uz šo amatu pārcēla VM augstāko ierēdni Lapiņu, kurš medijos šo amatu nosauca par pazeminājumu.

Toreizējā veselības ministre Anda Čakša Lapiņa nākotni NVD saistīja ar e-veselības projekta vadīšanu, šī nozīmīgā projekta trešajai kārtai piešķirti 11 miljoni eiro. Čakšas ieskatā, nepieciešams direktora vietnieks, kurš spēs tik sarežģītu projektu vadīt, kuram ir labas projekta uzraudzīšanas iemaņas un kurš pratīs sadarboties ar Eiropas Savienības institūcijām un klientiem. Vai pret Lapiņu kā valsts sekretāru bija iebildumi, oktobrī Čakša tieši neatbildēja, vien skaidroja, ka "viņš ienāca kā valsts sekretārs ļoti sarežģītā nozarē, projekta vadīšanas iemaņas viņam ir atbilstošākas".

Lapiņš augstajā VM valsts sekretāra krēslā aizvadīja nepilnu gadu, pirms tam viņš bija Zemkopības ministrijas Eiropas Savienības lietu nodaļas vadītāja vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!