Pēdējā gada laikā Latvijā par 50% samazinājies to pusaudžu skaits, kuri dzīvo bez pases, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotie dati.
Kā norādīja PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova, 2005.gada sākumā aptuveni 10 000 jauniešu, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu, dzīvoja bez pasēm, savukārt šogad skaits ir samazinājies līdz pat 4 125.

PMLP Pasu nodaļas vadītāja Dzintra Peneze uzskata, ka bez pasēm dzīvojošo jauniešu skaits ir samazinājies, pateicoties plašajai skolēnu informēšanas kampaņai, ko PMLP veica pērn un šogad.

"Arī nesen rīkoto informatīvo lekciju rezultātā izdevās noskaidrot, ka jaunieši ir zinoši par pasu jautājumiem," skaidroja Peneze.

Bez pasēm dzīvojošie 15 gadu vecumu sasniegušie jaunieši ir aptuveni 7,4% no kopējā bez pasēm dzīvojošo personu skaita - 55 779.

PMLP iesaka, tuvojoties ceļošanas sezonai, pārbaudīt personu apliecinošā dokumenta derīguma termiņu, jo ceļošanai ir nepieciešama derīga pase. Turklāt par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta var piemērot administratīvo sodu līdz 25 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!