Foto: Satversmes aizsardzības birojs
Uz pirmo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) izsludināto publisko vakanci – analītiķis – pieteikušies vairāki simti gribētāju no dažādām jomām, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

SAB pauž pateicību visiem, kas pieteicās uz vakanci. "Priecājamies, ka interese par darbu SAB ir bijusi tik liela un ceram, ka jaunie kolēģi, kas uzsāks darbu birojā, šeit varēs veiksmīgi realizēt savas profesionālās spējas un dot būtisku ieguldījumu valsts drošības stiprināšanā," norāda SAB.

Visi iesūtītie pieteikumi ir caurskatīti, izvērtēti un uz tiem tikusi sniegta rakstiska atbilde. Vairāki no kandidātiem atlasīti dalībai amata konkursa tālākajās kārtās.

Šī bija pirmā reize, kad SAB publiski izsludināja konkursu uz vakanci, sniedzot iespēju interesentiem pašiem pieteikties darbam birojā.

Kā portālam "Delfi" iepriekš norādīja SAB pārstāvji, alga nav norādīta, jo saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem, valsts drošības iestāžu amatpersonu un darbinieku atalgojums ir valsts noslēpums.

Aizsardzības birojs topošajam darbiniekam piedāvās sociālās garantijas, savu prasmju attīstīšanas spējas, un iespēju ar savu darbu veicināt un stiprināt Latvijas nacionālo drošību, norāda tā pārstāvji. Plašāk par analītiķa vakanci lasāms SAB mājaslapā.

SAB ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša valsts drošības iestāde. SAB tika izveidots 1995. gadā, pamatojoties uz Saeimas pieņemto Satversmes aizsardzības biroja likumu.

Biroja galvenie uzdevumi ir izlūkošana, pretizlūkošana un valsts noslēpuma aizsardzība. Kā Nacionālā drošības iestāde SAB veic pats un kontrolē NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas aizsardzību valsts institūcijās, kurās notiek darbs ar NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju.

SAB darbojas saskaņā ar Nacionālās drošības likumu, Valsts drošības iestāžu likumu, Satversmes aizsardzības biroja likumu, likumu „Par valsts noslēpumu", Operatīvās darbības likumu un ar šiem likumiem saistītajiem Ministru kabineta noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!