Foto: DELFI

Partijas "Saskaņa" premjera amata kandidāts 14. Saeimas vēlēšanās varētu būt Ivars Zariņš, portālam "Delfi" sacīja partijas līderis Jānis Urbanovičs.

"Saskaņas" birojā portālu "Delfi" informēja, ka partija pirmdien, 18. jūlijā, Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza savu pieteikumu 14. Saeimas vēlēšanām. Partijas vēlēšanu devīze būs – "Saskaņa – par Tautu! Par taisnību! Par Latviju!"

"Saskaņas" līderis Rīgas sarakstā būs Urbanovičs, bet kā trešais sarakstā ir bokseris Mairis Briedis.

Vidzemes saraksta līderis ir Zariņš, kurš, kā atzina Urbanovičs, varētu būt arī "Saskaņas" premjera amata kandidāts. "Gandrīz droši varu teikt, ka premjera amata kandidāts būs Ivars. Viņš ir apņēmības pilns un nedomāju, ka būs citādāk," sacīja partijas līderis.

"Saskaņas" līdere Latgales sarakstā būs Regīna Ločmele, Kurzemes saraksta līderis – Valērijs Agešins, bet Zemgalē – Aleksandrs Kazačkovs.

Kopumā no "Saskaņas" 14. Saeimas vēlēšanās piedalīsies 87 kandidāti, no kuriem 65,5% ir vīrieši, bet 34,5% – sievietes.

Kandidātu vidējais vecums ir 49,1 gads. Jaunākajam "Saskaņas" kandidātam ir 21 gads, bet vecākajam – 81 gads. 87,4% kandidātu ir augstākā izglītība, 10,3% – vidējā izglītība, bet 2,3% – pamata izglītība.

Paziņojumā medijiem "Saskaņa" uzsver, ka "mūsu valsts pilsoņi, kuriem dzimtā valoda ir krievu valoda, ir vienlīdzīga Latvijas tautas daļa". "Sašķelta tauta nevar uzcelt taisnīgu, labklājīgu valsti. Šajā globālu satricinājumu laikā vairāk kā jebkad Latvijai ir vajadzīga saskaņa. Kā princips, kā dažādu tautību un uzskatu pilsoņu sadarbības priekšnoteikums," pauž partija.

Jau vēstīts, ka Ivars Zariņš nolika 13. Saeimas deputāta mandātu. Vienlaikus viņš atzina, ka nepamet partiju un sola sagatavot "politisko piedāvājumu, kas balstīsies uz visai Latvijas sabiedrībai kopējām vērtībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!